Körsång i Tallin

I helgen 10-11 mars var jag i Tallin och sjöng med Kören Kraftkällan. Vi sjöng ett Requiem av Helen Tobias-Duesberg tillsammans med en estnisk kör. Dirigent var Maaja Roos som är dotter till kompositören.

Vilken känsla det var att få vara med och sjunga med så många andra körsångare och att få bli dirigerad av en så duktig dirigent. Det var fascinerande att se hur hon fick fram nyanser och skillnader i sångsätt genom ett väldigt tydligt kroppsspråk. Vi har lärt oss massor i helgen. Efter Tallin var det en konsert i St Jakobs kyrka i Stockholm. Om ett par veckor åker vi till New York för att sjunga verket där. Det ska bli jättespännande.

Körsången har verkligen blivit en stor del av mitt liv och det är så roligt med alla nya utmaningar som vi får av vår körledare Veikko Kiiver. Härligt att känna att man utvecklas och hela tiden lär sig nya saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *