Härlig hemester

Vilken härlig hemester det blev! Vädret blev mycket bättre än vi trodde, både i fjällen och i Stockholms skärgård.

Jag och maken åkte upp till Grövelsjön tillsammans med våra vuxna barn. Det var roligt att vara där sommartid igen, det var sjutton år sedan sist. Grövelsjön är ett fantastiskt ställe. Det finns så många fina vandringar för alla smaker. Man kan vara helt nybörjare eller en van vandrare, det finns något för alla. Vi tog oss upp till Storvätteshogna och det gick bra även för mig och mina artrosknän! Jag hade laddat med nya bra kängor, vandringsstavar och rehabträning. Härligt att få lön för mödan, jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna vandra igen. Härligt också att kunna plocka hjortron längs med vandringen. De är ju inte så söta men jag tycker nästan att de är godare naturella än som sylt, oftast är det alldeles för mycket socker i sylten.

Efter ett par dagars vila åkte jag och maken ut med båten i Stockholms skärgård. Vi har en liten plastbåt som två medellånga personer kan övernatta i. Vädrets makter var med oss och vi fick några fantastiska dagar på sjön. Liksom förra gången vi var ute blev Fjärdlång en klar favorit bland öarna. Där la vi oss i en naturhamn, tog en skön promenad i den fina naturen och fick en lugn och rogivande kväll med spegelblank sjö. Härliga ögonblick att plocka fram i vinter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *