Suverän ståmatta

Den här ståmattan köpte jag för ett par år sedan när min kompis pratat sig varm om den hon hade på jobbet. Den kostade en dryg tusenlapp men det har det varit värt. Jag använder den nästan alltid när jag jobbar med datorn. Jag har ett höj- och sänkbart skrivbord och står upp ca 75% av tiden när jag använder datorn.

Mattan är lika stor som en dörrmatta och ungefär 5 cm tjock. Den har en geléartad fyllning vilket gör att den är mjuk och skön att stå på och man uppmuntras till att röra sig ännu mer. Jag blir inte lika trött i ryggen som när jag står direkt på golvet.

Nuförtiden har min ståmatta även blivit ett komplement när jag tränar hemma. Jag står på den barfota och gör stabilitetsövningar för mitt knä med hjälp av gummiband. Mattan gör att fötterna och benen får jobba lite mer med småmuskler för att hålla balansen. Det stärker upp både ben och fötter.
Ibland tränar jag balans genom att stå på ett ben på mattan. Jag tar även hjälp av mattan när jag gör en övning då jag står på knäna och då gör det faktiskt inte ont ens i mitt artrosknä.

Jag köpte min matta på Alviks kontorsmaterial och den går nog att få tag på på liknande ställen eller på nätet. Tveka inte att införskaffa en suverän ståmatta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *