Hemmagjord granola

Mmm, det doftar härligt! Jag håller på och rostar min egen granola i ugnen efter ett toppentips från Food Pharmacy. Granolan består bland annat av bovete, kanel och kardemumma, därav den goda doften. Bovete är en ört som hjälper till att sänka det onda kolesterolet. Sedan har man även i valnötter, mandlar, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, riven kokos och kokosolja. Idel goda och nyttiga ingredienser. Granolan är verkligen god att strö på lite yoghurt eller keso och äta som mellanmål.

Det var härligt med vår skidvecka i Bruksvallarna. Varje dag åt vi nyttiga och goda rätter som jag läst om i böcker som handlat om antiinflammatorisk mat och raw food. Grönkålssmoothien blev en favorit och vi kände oss verkligen piggare av den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *