Nytt år, nya utmaningar

Nytt år, nya utmaningar. Jag vet, det är en klyscha, men jag vet knappt vad jag törs skriva nuförtiden. Flera gånger har jag själv tyckt att det här året ska bli spännande med nya utmaningar, men så har jag själv drabbats av skador och sjukdomar eller så har det kommit en världsomfattande pandemi som fört med sig stora begränsningar. När pandemin väl började ebba ut startades en vansinnigt krig i Ukraina ovanpå alla larmrapporter om miljökatastrofer orsakade av klimatförändringar. Nu har vi dessutom inflation och stegrande elpriser, det är onekligen tuffa tider!

Jag gör vad jag kan för att hitta positiva saker i livet. En är att jobba för att ha en fortsatt bra hälsa. Jag cyklar året om vilket både är en utmaning och en befrielse. Det är så skönt att få den dagliga motionen och ofta har jag möjlighet att ta de fina vägarna till jobbet. Jag fortsätter med egenvårdsprogrammet i lymfmassagen vilket får mig att må väldigt bra. Jag har också fått många nya lymfmassagekunder under 2022 och det är flera som har fått känna på den positiva effekten av att få ett bättre flöde i lymfan. Fortsättningskursen i lymfmassage i september 2022 var väldigt givande och om några dagar kommer jag att gå steg 3.

Jag har också skaffat en Deep oscillation, en medicinteknisk produkt som med svaga elektrostatiska impulser knådar vävnaderna. Den ger en mer djupgående och skonsammare behandling än vad man kan ge med bara händer eller silikon-koppor. På torsdag ska jag gå en utbildning och lära mig mer om hur jag kan använda den. Det ska bli spännande! Jag hoppas att jag ska kunna hjälpa många som av olika anledningar har stopp i sitt lymfsystem.

Runt jul och nyår hade vi flera dagar med fint vinterväder. Det var härligt att komma ut på en långfärdsskridskotur på Drevviken söder om Stockholm. När vi började åka var det dimma vilket gjorde turen lite mer magisk. När dimman lättade kom den fina naturen fram med rimfrost i träden. På isen fanns det stora sjok av ”snöstjärnor”. Det är så läckert när man åker skridskor på sjöar att man får se häftiga naturfenomen.

Jag avslutade 2022 med att åka till Umeå med min kör. Vi sjöng Bach’s Juloratorium i Tegs kyrka tillsammans med Umeå Barockensemble. Så fantastiskt roligt att få vara med om. Musiken är jättevacker och det var många duktiga musiker och sångare som var med. Tegs kyrka var väldigt vacker och jag njöt av fulla drag. När jag kom tillbaka till Stockholm blev jag sjuk i en dunderförkylning, men det var det värt för det var så kul att få vara med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *