Bohuslän i mitt hjärta

Andra delen av min semester tillbringade jag i Bohuslän. Jag älskar att komma ut till havet och njuta av solljuset och vågornas skvalp. Det känns verkligen som att man tankar kraft och energi till vinterns mörka dagar.

I år kunde jag njuta av Kuststigen på Malmön igen. Det gick jättebra att gå runt hela ön med min nya knäled. Så skönt att kunna ta del av naturen på det sättet, det har jag längtat efter.

I närheten av Bovallstrand ligger ett naturreservat som heter Anneröd och där finns en helt fantastisk bokskog. Det har nästan blivit en tradition att åka dit minst en gång per sommar. Det är som att komma in i en stor grön sal och man kommer direkt in i ett meditativt tillstånd, åtminstone jag. Kontrasten mot kusten är stor. Här handlar det om ett stilla sus och ett stort lugn som är minst lika välbehövligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *