Ettårsjubileum

Idag är det ett år sedan jag genomgick en knäoperation. På grund av artros hade mitt högerknä blivit utslitet, ömt och svullet. Vid operationen öppnade man och gjorde en bedömning att det räckte med en halv protes, det vill säga en metallbit på insidan av överbenet som möter en plastskiva på insidan av underbenet. Operationen gick bra och jag blev sjukskriven i åtta veckor. Det var väldigt smärtsamt i början. Med mycket träning och tålamod har det så sakteliga blivit bättre och idag känner jag mig i princip återställd.
Äntligen kan jag gå långa promenader i skog och mark utan att knät svullnar upp och gör ont. Även långa stadsvandringar fungerar bra. Jag cyklar varje dag till jobbet och det är härligt att kunna göra det valet. Visst finns det saker jag inte kan göra, jogga till exempel. Det är en sorg men jag vill ju vara rädd om mitt halva nya knä så att det håller länge och då väljer jag bort aktiviteter med mycket stötar på knäna.
Jag är så tacksam över att jag bor i Sverige där jag kan få en bra sjukvård och har möjlighet att fortsätta leva ett aktivt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *