Vilken är bästa massagen för dig?

Ibland får jag frågan om vilken massage som är bäst. Svårt att svara på, det beror ju på vilket besvär/behov man har. Den roligaste massagen att ge är när jag känner att det ger resultat, att de ömma punkterna ger med sig och att den jag behandlar mår bättre efteråt. Ibland kan det faktiskt vara en avslappningsmassage som ger det resultatet.

Jag har gått olika kurser i lymfmassage på senare år och det känns mer och mer givande att kunna erbjuda den. Många upplever den som väldigt behaglig och om man dessutom tar till sig rådet att göra egenvårdsprogrammet så kan man nå mycket goda resultat. Helst ska man göra det varje dag, ungefär som med tandborstning. Det tar bara ca 10 minuter och är verkligen värt mödan. Ett bra flöde i lymfsystemet bidrar till ett bättre immunförsvar!

Nuförtiden kan jag dessutom blanda lite olika tekniker även i den vanliga massagen. I vissa fall värmer jag upp med DOP-en (Deep Oscillation Personal), sedan jobbar jag en stund med silikonkoppor och så avslutar jag med triggerpunktsmassage. Det är givande att kunna prova sig fram för att få så bra resultat som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *