Rehabilitering

Den 2 oktober opererades jag i mitt knä. Jag fick en halv ny knäled, det vill säga man skrapade bort skadat brosk på insidan av mitt högerknä. Sedan limmade man med betong fast en metallyta på överbenet och en plastyta på underbenet. Fantastiskt vad de kan göra nuförtiden! Jag blev otroligt väl omhändertagen på S:t Görans sjukhus.

Jag har hört av läkare att det är smärtsamt att opereras i knäna och jag kan bara hålla med. Första dagarna gjorde det vansinnigt ont trots smärtstillande men som tur var släppte det värsta ganska snart. Nästa utmaning var att ha tålamod och inte forcera fram rehabiliteringen utan lyssna på kroppen. Första promenaden utomhus med kryckor blev bara några meter sedan fick jag gå in och lägga mig, helt slut. Nästa gång tänkte jag gå runt kvarteret men insåg ganska snabbt att det räckte med halva.

Jag har fått lära mig att tänka in summan av allt jag gör som rörelse och gymnastik. Laga frukost, gå på toaletten, duscha, promenera runt i lägenheten, allt tar på krafterna när man är nyopererad. När det värsta smärtan hade lagt sig och det började gå ganska bra att gå även utan kryckor var det lätt att tro att allt var som förr men det fick jag snabbt lära mig att så var det inte. Knät svullnade upp och blev ömt och stelt och nästa dag fick jag vila mest hela tiden för att få svullnaden att gå tillbaka. Frustrerande!

Nu börjar jag känna mig starkare och nästan återställd. Om en dryg vecka ska jag börja jobba igen. Det ska bli kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *