Glad midsommar!

Önskar alla en glad midsommar! I år firar jag midsommar i Stockholm för första gången på länge. Oftast brukar jag fira i Bohuslän men i år har vi semester lite senare i Bohuslän så då får det bli Stockholm vilket verkligen inte är fy skam. Stockholm är en otroligt vacker stad på sommaren. Om vädret är fint tar jag mig nog upp till Skansen, där får man riktig midsommar-feeling. Häromkvällen passerade vi nya vattentorget vid Slussen. Det var en positiv upplevelse. Skönt häng mitt i stan!

Jag brukar ju gilla att ha en aktiv semester och i år bär det av till Rügen. Där ska jag och maken cykla runt i drygt en vecka. Det ska bli spännande. Det blir både aktivt och bekvämt. Vi cyklar till nya städer varje dag och sedan bor vi på hotell dit vi fått den tyngre packningen transporterad. Själv kommer jag att ha med mig min el-cykel vilket är ett måste för att jag ska kunna cykla. Just nu är mina artros-knän pigga och bra med de tål inte för tung belastning.
Håller tummarna för bra väder!

Skön start på 2024

Började 2024 i skidspåret. Ingen dålig start på året. Avslutade även 2023 i skidspåret. Jag älskar verkligen när det blir fint vinterväder med mycket snö och fina skidspår. Det var länge sedan det var en så vit jul som 2023. Fast lite kluven blir jag eftersom jag cyklar till och från jobbet, då är det inte roligt med all snö. Snöröjningen är inte den bästa i Stor-Stockholm.

Jag hoppas verkligen att 2024 blir ett bättre år än 2023. Måtte det bli fred i Ukraina, på Västbanken och andra krigshärjade länder. Och måtte fler länder välja vettiga ledare och inte släppa fram galenpannor.

Hoppas också på god hälsa och möjlighet att ge fler chans till ett bättre mående.

Batteriladdning i Italien

Sitter och tänker tillbaka på den fantastiska resan jag var med på för en vecka sedan. Det var en speciell känsla att gå runt i de vackra omgivningarna och känna historiens vingslag. I Assisi sjöng vi i ett litet kapell med en otroligt fin akustik. Ståpäls!

Vi besökte en fin vingård i närheten och fick en trevlig vinprovning där vi lämpligt nog kunde sjunga ”Viva la Bottiglia”

En av kvällarna hade vi en konsert i slottsträdgården. En spännande utmaning att sjunga utomhus, tonerna försvinner rakt upp i luften 😅 Det kändes väldigt speciellt att sjunga flera av Sveriges mest populära sånger där. Vi blev väl emottagna och fick frågan om vi kunde komma ner och sjunga på bröllop!! 😉

Sista kvällen sjöng vi i en liten bykyrka i Spina 3 km från slottet. Där var utmaningen att vi blev ackompanjerade av en orgel samt att akustiken var jättestor. Den lilla kyrkan var fullsatt och kvällen avslutades med vår körledares fantastiska sång, en gregoriansk variant av Ave Maria. Ståpäls återigen 😊❤️

Så härligt att få uppleva vackra platser, ha ett trevligt umgänge och njuta av musikens kraft. Den här resan kommer jag att leva på länge.

Vandring trots allt

Den här sommaren blev inte som jag hade planerat. I slutet av maj fick jag otroligt ont i mitt vänsterknä. Det har varit besvärligt i många år med värk, bakercysta och svullnad som är svår att få bukt med, men nu var det värre än vanligt. Intensiv smärta mest hela tiden och jag kunde bara gå i slow motion. Det blev dessutom svårt att cykla trots el-cykel eftersom jag inte kunde lita på knät när jag klev av cykeln. Typiskt nog hände detta när folk börjat gå på semester så det var svårt att få läkartid. Jag var beredd att bli opererad, så illa var det. Och vi som skulle åka på vandringsresa till Österrike…

Vi kom iväg trots allt och det var fantastiskt att få vara med men väldigt trist att ha så ont. Jag fick äta smärtstillande för att kunna gå skapligt. Tur att vi var i Saalbach där det fanns många kabinbanor. Jag kunde åka upp till toppen, gå runt en del däruppe och sedan åka ner igen. Det var otroligt härligt att få vara i den vackra miljön och umgås en vecka med familjen

När det äntligen blev dags för min läkartid hade värken börjat avta och vi kom överens om att vänta med operation. Jag känner mig rejält tilltuffsad av att ha fått en så kraftig ihållande smärta, den varade i mer än sex veckor. Nu är jag tacksam och glad över att ha blivit nästan återställd. Jag gör övningar dagligen via Joint Academy och ska träffa en fysioterapeut nu på torsdag. Hoppas att rehabträning gör att mitt artrosknä håller sig ganska bra en längre tid. Röntgen visade begynnande artros i vänsterknät så det lär nog bli en operation förr eller senare. Nu när det inte gör ont längre och jag kan cykla igen så hoppas jag på senare.

Tur att man glömmer vissa saker ganska snabbt. Nu när min kropp inte värker längre så kommer jag ihåg semestern som helt fantastisk 😉

Vilken är bästa massagen för dig?

Ibland får jag frågan om vilken massage som är bäst. Svårt att svara på, det beror ju på vilket besvär/behov man har. Den roligaste massagen att ge är när jag känner att det ger resultat, att de ömma punkterna ger med sig och att den jag behandlar mår bättre efteråt. Ibland kan det faktiskt vara en avslappningsmassage som ger det resultatet.

Jag har gått olika kurser i lymfmassage på senare år och det känns mer och mer givande att kunna erbjuda den. Många upplever den som väldigt behaglig och om man dessutom tar till sig rådet att göra egenvårdsprogrammet så kan man nå mycket goda resultat. Helst ska man göra det varje dag, ungefär som med tandborstning. Det tar bara ca 10 minuter och är verkligen värt mödan. Ett bra flöde i lymfsystemet bidrar till ett bättre immunförsvar!

Nuförtiden kan jag dessutom blanda lite olika tekniker även i den vanliga massagen. I vissa fall värmer jag upp med DOP-en (Deep Oscillation Personal), sedan jobbar jag en stund med silikonkoppor och så avslutar jag med triggerpunktsmassage. Det är givande att kunna prova sig fram för att få så bra resultat som möjligt.

Pigga knän som gillar skidåkning

För några veckor sedan var jag uppe i Vemdalen och åkte längdskidor. Så härligt att känna att mina knän var ovanligt pigga och gillade skidåkningen. Lymfmassage, antitrombosstrumpor, knäskydd och behandlingen med Deep Oscillation Personal och koppor har gjort verkan, knäna känns bättre än de gjort på många år.

I början av januari passade jag på att köpa skinskidor och det blev verkligen ett lyft. Jag har ett mycket bättre fäste nu vilket gör att min teknik har blivit bättre, så kul! Härligt också att känna att konditionen har blivit bättre av allt cyklande året om.

Sista dagen på vår skidsemester åkte vi upp på högfjället vid Storhogna. Så härligt med vidderna däruppe, jag älskar verkligen den miljön. Inte samma känsla på konstsnöspåren i Stockholm men härligt ändå att de finns så att man kan få den sköna motionen som det är med skidåkning.

Härlig dag på högfjället vid Storhogna 😀

Nytt år, nya utmaningar

Nytt år, nya utmaningar. Jag vet, det är en klyscha, men jag vet knappt vad jag törs skriva nuförtiden. Flera gånger har jag själv tyckt att det här året ska bli spännande med nya utmaningar, men så har jag själv drabbats av skador och sjukdomar eller så har det kommit en världsomfattande pandemi som fört med sig stora begränsningar. När pandemin väl började ebba ut startades en vansinnigt krig i Ukraina ovanpå alla larmrapporter om miljökatastrofer orsakade av klimatförändringar. Nu har vi dessutom inflation och stegrande elpriser, det är onekligen tuffa tider!

Jag gör vad jag kan för att hitta positiva saker i livet. En är att jobba för att ha en fortsatt bra hälsa. Jag cyklar året om vilket både är en utmaning och en befrielse. Det är så skönt att få den dagliga motionen och ofta har jag möjlighet att ta de fina vägarna till jobbet. Jag fortsätter med egenvårdsprogrammet i lymfmassagen vilket får mig att må väldigt bra. Jag har också fått många nya lymfmassagekunder under 2022 och det är flera som har fått känna på den positiva effekten av att få ett bättre flöde i lymfan. Fortsättningskursen i lymfmassage i september 2022 var väldigt givande och om några dagar kommer jag att gå steg 3.

Jag har också skaffat en Deep oscillation, en medicinteknisk produkt som med svaga elektrostatiska impulser knådar vävnaderna. Den ger en mer djupgående och skonsammare behandling än vad man kan ge med bara händer eller silikon-koppor. På torsdag ska jag gå en utbildning och lära mig mer om hur jag kan använda den. Det ska bli spännande! Jag hoppas att jag ska kunna hjälpa många som av olika anledningar har stopp i sitt lymfsystem.

Runt jul och nyår hade vi flera dagar med fint vinterväder. Det var härligt att komma ut på en långfärdsskridskotur på Drevviken söder om Stockholm. När vi började åka var det dimma vilket gjorde turen lite mer magisk. När dimman lättade kom den fina naturen fram med rimfrost i träden. På isen fanns det stora sjok av ”snöstjärnor”. Det är så läckert när man åker skridskor på sjöar att man får se häftiga naturfenomen.

Jag avslutade 2022 med att åka till Umeå med min kör. Vi sjöng Bach’s Juloratorium i Tegs kyrka tillsammans med Umeå Barockensemble. Så fantastiskt roligt att få vara med om. Musiken är jättevacker och det var många duktiga musiker och sångare som var med. Tegs kyrka var väldigt vacker och jag njöt av fulla drag. När jag kom tillbaka till Stockholm blev jag sjuk i en dunderförkylning, men det var det värt för det var så kul att få vara med.

Laddade batterier inför hösten

Sommaren har bjudit på många sköna stunder och en härlig återhämtning. Lite tid för reflektion också då jag drabbades av Covid. Jag har inte varit influensasjuk på flera år så det kändes väldigt ovant att ha höga febertoppar och en fruktansvärt jobbig hosta. Som tur var varade det bara i en dryg vecka, sedan blev jag bättre, men hostan var ganska seg. Jag gick miste om ett äventyr uppe i Norrbotten, det kändes trist.

I övrigt är jag mycket nöjd med min sommar. Även i år har jag hållit mig i Sverige och det är otroligt vad mycket vackra platser det finns här. Jag har cyklat en hel del, både i Bohuslän och i Småland och Blekinge. Bohuslän har alltid haft och kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Det är något med ljuset där som känns magiskt. Och så är det härligt att bada i det salta och klara vattnet därute.

I Småland cyklade jag Åsnen runt. Det var en fin tur, speciellt på den västra sidan. Leden gick genom fina lövskogar och längs med gamla järnvägsspår. Skönt att slippa biltrafiken. I Blekinge fanns närheten till havet, något som ju tilltalar mig. Jag tog båten ut till Hanö och högt uppe på ett berg såg man havet runtom hela ön. Fantastiskt!

Nu är jag utvilad och taggad inför en spännande höst. I slutet av september kommer jag att gå en fortsättningskurs i lymfmassage. Det ska bli spännande! Det har varit väldigt spännande att se vilken effekt massagen har på mina kunder och nuförtiden blandar jag ofta in koppning i den vanliga massagen. Det är så fantastisk att se hur den hjälper till att lösa upp spänningar och hårda knutar.

Hopp om våren

I år har det suttit lång inne men nu är våren äntligen på gång. Jag blir så glad av alla härliga vårblommor.

Jag fortsätter med lymfmassagen, både genom egenvårdsprogrammet och genom att ge lymfmassagekurer. Det är så fantastiskt att känna vilken skillnad det gör och att se förbättringen hos mina kunder. Jag blir mer och mer övertygad om att lymfmassage bidrar till en bättre hälsa och ett bättre mående.

Prova du också! Under maj månad har jag ett Prova-på lymfmassage erbjudande: 90 minuters lymfmassage för 895 kr (normalt pris 1 050 kr).

Jag förlänger även mina Vårbjudanden som då gäller hela maj månad.

Välkommen att boka tid!

Ljusglimtar i dystra tider

För ett par veckor sedan var vi uppe i Bruksvallarna och åkte skidor. Såå underbart att komma dit igen. Vi hade ju en otrolig vecka däruppe i somras med många jättefina vandringar, bland annat till Mittåkläppen. Det var roligt att återse platserna, nu i en helt annan skrud. Både i somras och för några veckor sedan slogs jag av hur helande naturen däruppe är. Det är lätt att vara i nuet och bara njuta, speciellt när man har tur med vädret som vi hade vid båda tillfällena.

Därför kändes det extra grymt hur världsläget förändrades när vi kom hem. Jag hade hållit mig uppdaterad och anande oråd men jag ville ändå inte ta in att det kunde bli en så stor konflikt som det blivit. Det känns så fruktansvärt onödigt. Vi har precis tagit oss igenom ett par års världsomfattande pandemi och börjat ana lite ljusare tider då man skulle kunna leva lite mer normalt igen. Och så kommer en galen makthavare och raserar allt! Noll respekt för människoliv eller klimatet, pratar till och med om att använda kärnvapen. Hur är det möjligt i modern tid?

Det är svårt att inte hamna i total depression men jag tror ändå att man behöver ha lite distans ibland och drömma sig bort till de goda ögonblicken i livet. Jag vill hoppas och tro att de flesta länder jobbar för en snabb lösning på konflikten och att kriget upphör.