Pigga knän som gillar skidåkning

För några veckor sedan var jag uppe i Vemdalen och åkte längdskidor. Så härligt att känna att mina knän var ovanligt pigga och gillade skidåkningen. Lymfmassage, antitrombosstrumpor, knäskydd och behandlingen med Deep Oscillation Personal och koppor har gjort verkan, knäna känns bättre än de gjort på många år.

I början av januari passade jag på att köpa skinskidor och det blev verkligen ett lyft. Jag har ett mycket bättre fäste nu vilket gör att min teknik har blivit bättre, så kul! Härligt också att känna att konditionen har blivit bättre av allt cyklande året om.

Sista dagen på vår skidsemester åkte vi upp på högfjället vid Storhogna. Så härligt med vidderna däruppe, jag älskar verkligen den miljön. Inte samma känsla på konstsnöspåren i Stockholm men härligt ändå att de finns så att man kan få den sköna motionen som det är med skidåkning.

Härlig dag på högfjället vid Storhogna 😀

Nytt år, nya utmaningar

Nytt år, nya utmaningar. Jag vet, det är en klyscha, men jag vet knappt vad jag törs skriva nuförtiden. Flera gånger har jag själv tyckt att det här året ska bli spännande med nya utmaningar, men så har jag själv drabbats av skador och sjukdomar eller så har det kommit en världsomfattande pandemi som fört med sig stora begränsningar. När pandemin väl började ebba ut startades en vansinnigt krig i Ukraina ovanpå alla larmrapporter om miljökatastrofer orsakade av klimatförändringar. Nu har vi dessutom inflation och stegrande elpriser, det är onekligen tuffa tider!

Jag gör vad jag kan för att hitta positiva saker i livet. En är att jobba för att ha en fortsatt bra hälsa. Jag cyklar året om vilket både är en utmaning och en befrielse. Det är så skönt att få den dagliga motionen och ofta har jag möjlighet att ta de fina vägarna till jobbet. Jag fortsätter med egenvårdsprogrammet i lymfmassagen vilket får mig att må väldigt bra. Jag har också fått många nya lymfmassagekunder under 2022 och det är flera som har fått känna på den positiva effekten av att få ett bättre flöde i lymfan. Fortsättningskursen i lymfmassage i september 2022 var väldigt givande och om några dagar kommer jag att gå steg 3.

Jag har också skaffat en Deep oscillation, en medicinteknisk produkt som med svaga elektrostatiska impulser knådar vävnaderna. Den ger en mer djupgående och skonsammare behandling än vad man kan ge med bara händer eller silikon-koppor. På torsdag ska jag gå en utbildning och lära mig mer om hur jag kan använda den. Det ska bli spännande! Jag hoppas att jag ska kunna hjälpa många som av olika anledningar har stopp i sitt lymfsystem.

Runt jul och nyår hade vi flera dagar med fint vinterväder. Det var härligt att komma ut på en långfärdsskridskotur på Drevviken söder om Stockholm. När vi började åka var det dimma vilket gjorde turen lite mer magisk. När dimman lättade kom den fina naturen fram med rimfrost i träden. På isen fanns det stora sjok av ”snöstjärnor”. Det är så läckert när man åker skridskor på sjöar att man får se häftiga naturfenomen.

Jag avslutade 2022 med att åka till Umeå med min kör. Vi sjöng Bach’s Juloratorium i Tegs kyrka tillsammans med Umeå Barockensemble. Så fantastiskt roligt att få vara med om. Musiken är jättevacker och det var många duktiga musiker och sångare som var med. Tegs kyrka var väldigt vacker och jag njöt av fulla drag. När jag kom tillbaka till Stockholm blev jag sjuk i en dunderförkylning, men det var det värt för det var så kul att få vara med.

Laddade batterier inför hösten

Sommaren har bjudit på många sköna stunder och en härlig återhämtning. Lite tid för reflektion också då jag drabbades av Covid. Jag har inte varit influensasjuk på flera år så det kändes väldigt ovant att ha höga febertoppar och en fruktansvärt jobbig hosta. Som tur var varade det bara i en dryg vecka, sedan blev jag bättre, men hostan var ganska seg. Jag gick miste om ett äventyr uppe i Norrbotten, det kändes trist.

I övrigt är jag mycket nöjd med min sommar. Även i år har jag hållit mig i Sverige och det är otroligt vad mycket vackra platser det finns här. Jag har cyklat en hel del, både i Bohuslän och i Småland och Blekinge. Bohuslän har alltid haft och kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Det är något med ljuset där som känns magiskt. Och så är det härligt att bada i det salta och klara vattnet därute.

I Småland cyklade jag Åsnen runt. Det var en fin tur, speciellt på den västra sidan. Leden gick genom fina lövskogar och längs med gamla järnvägsspår. Skönt att slippa biltrafiken. I Blekinge fanns närheten till havet, något som ju tilltalar mig. Jag tog båten ut till Hanö och högt uppe på ett berg såg man havet runtom hela ön. Fantastiskt!

Nu är jag utvilad och taggad inför en spännande höst. I slutet av september kommer jag att gå en fortsättningskurs i lymfmassage. Det ska bli spännande! Det har varit väldigt spännande att se vilken effekt massagen har på mina kunder och nuförtiden blandar jag ofta in koppning i den vanliga massagen. Det är så fantastisk att se hur den hjälper till att lösa upp spänningar och hårda knutar.

Hopp om våren

I år har det suttit lång inne men nu är våren äntligen på gång. Jag blir så glad av alla härliga vårblommor.

Jag fortsätter med lymfmassagen, både genom egenvårdsprogrammet och genom att ge lymfmassagekurer. Det är så fantastiskt att känna vilken skillnad det gör och att se förbättringen hos mina kunder. Jag blir mer och mer övertygad om att lymfmassage bidrar till en bättre hälsa och ett bättre mående.

Prova du också! Under maj månad har jag ett Prova-på lymfmassage erbjudande: 90 minuters lymfmassage för 895 kr (normalt pris 1 050 kr).

Jag förlänger även mina Vårbjudanden som då gäller hela maj månad.

Välkommen att boka tid!

Ljusglimtar i dystra tider

För ett par veckor sedan var vi uppe i Bruksvallarna och åkte skidor. Såå underbart att komma dit igen. Vi hade ju en otrolig vecka däruppe i somras med många jättefina vandringar, bland annat till Mittåkläppen. Det var roligt att återse platserna, nu i en helt annan skrud. Både i somras och för några veckor sedan slogs jag av hur helande naturen däruppe är. Det är lätt att vara i nuet och bara njuta, speciellt när man har tur med vädret som vi hade vid båda tillfällena.

Därför kändes det extra grymt hur världsläget förändrades när vi kom hem. Jag hade hållit mig uppdaterad och anande oråd men jag ville ändå inte ta in att det kunde bli en så stor konflikt som det blivit. Det känns så fruktansvärt onödigt. Vi har precis tagit oss igenom ett par års världsomfattande pandemi och börjat ana lite ljusare tider då man skulle kunna leva lite mer normalt igen. Och så kommer en galen makthavare och raserar allt! Noll respekt för människoliv eller klimatet, pratar till och med om att använda kärnvapen. Hur är det möjligt i modern tid?

Det är svårt att inte hamna i total depression men jag tror ändå att man behöver ha lite distans ibland och drömma sig bort till de goda ögonblicken i livet. Jag vill hoppas och tro att de flesta länder jobbar för en snabb lösning på konflikten och att kriget upphör.

Vinterljus

Härlig lunchpromenad idag 🌞 Älskar ljuset som är nu när isen ligger på sjön och reflekterar himlens ljusblåa färg. En ynnest att få sådant väder när man har möjlighet att ta vara på det.

Jag har pratat med så många kunder om fördelarna med stavgång så jag blev sugen på det själv. Just nu fungerar det bra med mina knän, dom känns ovanligt bra. Om det beror på lymfmassagen, yinyogan eller nyponskalen vet jag inte, kanske är det en kombination av alla tre. Oavsett vilket så njuter jag av att känna mig pigg, rörlig och tämligen smärtfri 😊

Skidåkning i Orsa Grönklitt

I helgen blev det härlig skidåkning i Orsa Grönklitt 😀 Fascinerande att känna det lätta känslan jag har i kroppen sedan jag började med egenvårdsprogrammet för mitt lymfsystem i slutet av september 2021. Dessutom var knäna snälla och oömma så det kändes riktigt bra.

Jag hinner inte med så mycket egen träning just nu, jag masserar mest och cyklar på min elcykel till och från jobbet. Många tror att man inte behöver trampa på en elcykel men det behöver man 😉 Hemligheten är att ställa in motorhjälp och växlar så att man får ett konstant lagom motstånd när man trampar. För mig innebär det även att jag kan ta udden av de värsta backarna så att jag slipper att få mer värk i mina knän. Många gånger känns det som att cyklingen mjukar upp mina stela lite ömma knän efter arbetsdagen och att de mår bättre när jag kommit hem.

När jag åkte skidor i helgen märkte jag att jag inte blev speciellt andfådd eller trött trots ett för mig ganska skapligt tempo. Långa sträckor körde jag med stakning. Det brukar jag inte orka så lång stund normalt. Så att massera och cykla på elcykel är en bra träning, i synnerhet när man gör det varje dag och har många backar och broar som i Bromma och Sundbyberg 😅

God fortsättning på 2022

Så har det då blivit ett nytt år igen. Hur är det möjligt, tiden har gått så fort. Efter de senaste årens erfarenheter av sjukdomar och pandemi så är jag lite försiktig med nyårslöften, men jag har en förhoppning om att 2022 kan bli ett bra år.

Hösten har varit spännande, intensiv och givande. Jag har haft mer att göra än någonsin tidigare – otroligt roligt. Det ska bli roligt att möta alla härliga kunder även under våren. Nya samarbeten har påbörjats och kommer att fortsätta, det känns bra.

I januari går det att boka VINTERPAKET till förmånliga priser, gör det på: karinb.bokadirekt.se

Nu hoppas jag på riktigt bra vinterväder så att vi kan göra många härliga vinterutflykter. Vi ses!

Härlig skidåkning i Ågesta!

Full rulle under hösten

Tiden har bara sprungit iväg, snart är det jul! Så känns det ju nästan alltid men i höst har det varit mer än vanligt. Jättekul!

Det var en väldigt intressant kurs jag gick då jag fick lära mig lymfmassage. Nu har jag hållit på ett tag och erbjudit Prova-på lymfmassage och det börjar så smått kännas naturligt att ge den behandlingen. Under tiden har jag själv använt mig av egenvårdsprogrammet fler gånger i veckan, i synnerhet i anslutning till min morgondusch och jag börjar märka resultatet av det. Mina artrosknän har blivit mindre svullna och smärtsamma, jag känner mig piggare och lättare i kroppen. Svullnaden i knäna har jag haft i flera år, både före och efter min knäoperation. Det är först nu som mitt högerknä börjar se ut som ett normalt knä igen. Fascinerande!

Tveka inte utan boka in en lymfmassagekur med 3 x 90 minuters lymfmassage så kommer även du att uppleva en förändring.

 

Nya kunskaper

Vecka 39 ska jag gå en grundkurs i Lymfmassage. Det ska bli spännande att lära sig. Jag har hört mycket gott om den massageformen och hoppas att jag ska kunna hjälpa mina kunder till en bättre hälsa. Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter på ett effektivt sätt ur kroppen och det är en enkel metod med goda resultat vid svullnader i armar och ben eller trötthetssymptom.
Mina tidigare kurskamrater har vittnat om att de får goda resultat vid behandlingar och jag ser verkligen fram emot att kunna utöva det själv.

Jag håller också på att lära mig Hot Stone-massage och ser fram emot att kunna erbjuda det från och med november 2021. Behandlingen ökar blod- och lymfcirkulationen. Syretillförseln till musklerna ökar och den ökade blodcirkulationen hjälper i sin tur till att transportera bort toxiner (gifter) och avfallsprodukter från musklerna. När de ytliga musklerna slappnar av (med hjälp av värmen) kan jag lättare massera de djupliggande musklerna med hjälp av stenarna.

De nya tjänsterna kommer att läggas upp under hösten så håll utkik!