Skidåkning i Orsa Grönklitt

I helgen blev det härlig skidåkning i Orsa Grönklitt 😀 Fascinerande att känna det lätta känslan jag har i kroppen sedan jag började med egenvårdsprogrammet för mitt lymfsystem i slutet av september 2021. Dessutom var knäna snälla och oömma så det kändes riktigt bra.

Jag hinner inte med så mycket egen träning just nu, jag masserar mest och cyklar på min elcykel till och från jobbet. Många tror att man inte behöver trampa på en elcykel men det behöver man 😉 Hemligheten är att ställa in motorhjälp och växlar så att man får ett konstant lagom motstånd när man trampar. För mig innebär det även att jag kan ta udden av de värsta backarna så att jag slipper att få mer värk i mina knän. Många gånger känns det som att cyklingen mjukar upp mina stela lite ömma knän efter arbetsdagen och att de mår bättre när jag kommit hem.

När jag åkte skidor i helgen märkte jag att jag inte blev speciellt andfådd eller trött trots ett för mig ganska skapligt tempo. Långa sträckor körde jag med stakning. Det brukar jag inte orka så lång stund normalt. Så att massera och cykla på elcykel är en bra träning, i synnerhet när man gör det varje dag och har många backar och broar som i Bromma och Sundbyberg 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *