Härliga recept med bönor

Provade Coops senaste recepttips på provensalska bönor och det gick verkligen hem! En härlig smakbrytning med citron och timjan och lagom mycket rotselleri som gav en fin smak. Det blev en riktigt god söndagsmiddag och några matlådor till veckan som kom. Nästa gång ska jag prova att göra bönbiffar, det receptet såg också gott ut. Vanligtvis tycker jag att det är lite omständligt att göra biffar av bönorna, det är enklare och godare att äta dom som dom är, men nu har jag blivit inspirerad att äta mer vegetariskt och då kan det bli en bra omväxling tänker jag.

Bönor är något jag pratar om i min kostrådgivning. De är en bra källa till både proteiner och fibrer och hjälper till så att mättnadskänslan sitter i längre. Dessutom är det mager mat som innehåller många nyttiga näringsämnen.
Svarta bönor har blivit något av en favorit. De är lätta att hälla i utan att de tar över smakmässigt och de är mjuka att tugga. Häll gärna i lite svarta bönor som förstärkning i en sallad, det blir både gott och nyttigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *