Fånga dagen

I helgen var det fånga dagen som gällde. Det var fint väder när vi vaknade på lördagen och maken och jag hade båda en längtan ut till skog och mark. Vi packade en matsäck och åkte iväg till Flemingsbergskogens naturreservat. Så vacker skog! Egentligen hade vi tänkt kolla efter svamp men det såg vi knappt några alls och definitivt inga ätliga. Däremot fanns det gott om lingon och blåbär och vi tog gott om tid på oss att plocka. Det blir nästan som en meditation att gå där i lugnet och bara koncentrera sig på plockningen. Skogen ger en otroligt skön energi! Vi tog fikat uppe på en mossbeklädd bergknalle. Det kändes lite ovant att inte komma fram till någon sjö men också lite speciellt att sitta där mitt i skogen. Mot slutet av utflykten hann regnet ifatt oss och vi blev ganska blöta innan vi for hem.

När vi kommit hem sprack det upp igen och blev soligt och fint. Efter en stunds vila tog vi en tur med båten. September kan verkligen vara fint och det gäller att passa på innan höstrusket kommer. Molnen var dramatiska när vi åkte ut men den här gången klarade vi oss undan regnet. Stockholm är en fantastisk stad, i synnerhet från vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *