Tid för återhämtning

Den här sommaren har jag haft fin tid för återhämtning. Vi hade lite semester sista veckan i juni och första veckan i juli. Vädrets makter var med oss och vi kunde göra det vi hade längtat efter.

Först blev det en båttur ett par dagar med övernattning i båten. Vi åkte ut till Träskö/Storö i Stockholms mellanskärgård, i närheten av Gällnö. Det är otroligt vackert därute. Ön hör till Skärgårdsstiftelsen och de gör verkligen ett bra jobb med att bevara den och göra den tillgänglig för besökarna. Det finns fina promenadstigar och ett varierat landskap med öppna ängar och vackra skogar. Ett stort lugn infann sig så fort vi gjort fast båten. Det var rofyllt och stilla i viken och helt underbart att kunna ta ett dopp från båten och sedan bara sitta i solen och insupa atmosfären. Det är lätt att ägna sig åt mindfulness och meditation i den miljön.

Efter en övernattning åkte vi ut mot Husarö för att få uppleva lite mer öppet hav och se horisonten. Vi hade kanonväder och det var underbart att kunna sitta framme i fören och bara njuta av havet och vinden!

I början av juli åkte vi ner till Skåne för att cykla och vandra på Kullahalvön och Bjärehalvön. Det är så vackert därnere!! Vädret var lite blandat men vi hade tur och fick fint väder på flera av våra turer/vandringar. På kvällarna kunde vi njuta av vackra solnedgångar där himmel och hav möttes och upplöstes i varandra. Vi klättrade runt i dramatiska stenlandskap och vandrade i flera helt underbara bokskogar. Jag älskar verkligen bokskogar och blir helt salig så fort jag kommer in i en. De har en alldeles speciell atmosfär, det blir som att vara i en stor grön sal och man blir nästan lite religiös. I vilket fall får jag mycket ny kraft och energi när jag befinner mig i en bokskog.

Bjärehalvön var lite mer kuperad och bjöd på fantastiska vyer. Vi cyklade genom Sinarpsdalen, jättevacker. När vi kom ner mot Båstad kändes det nästan som när vi cyklade i Dolomiterna, så branta backar ner mot Båstad. Väl framme i Båstad åt vi en picknick-lunch nere vid vattnet och njöt av utsikten.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *