Fånga dagen – även i värmeböljan

I helgen var det skönt att ha egen båt. Vi åkte ut till vårt favoritställe i Långtarmen mellan Ekerö och Färingsö. Det är lite lugnare därute samtidigt som det är lite mer öppet vatten. Så skönt att kunna ta det lugnt och bada från båten utan att behöva trängas med alla andra som tog vara på vädret. För mig blev det premiärdopp för i år. Det var riktigt skönt. Jag kunde andas normalt och det gick till och med att simma runt båten i lugnt tempo. Härligt! I år har jag dessutom förbättrat extrasteget till vår badstege. Innan det var dags för sjösättning av båten införskaffade jag en bit bränsleslang (hårt plaströr), lina och ett par kabinhakar. Så nu känns det lite stadigare att stå på och det är lättare för mig att komma upp i båten efter badet. Det känns hoppfullt inför semestern!

När man åker båt blir det inte mycket motion för kroppen. Man blir väldigt trött av att vara ute på sjön men samtidigt längtar man efter att få röra på sig. I lördags var det så varmt så det lockade inte direkt till någon fysisk aktivitet. Men vi var sugna på det ändå och bestämde oss för att cykla lite senare på kvällen. Maken erbjöd sig att titta på fotbollen i efterhand 😉

Vi cyklade en av våra favoritrundor: Från Minneberg förbi Solna, Hagaparken, Brunnsviken, Naturhistoriska, Universitetet, Stora Skuggan, Norra Djurgårdsstaden, Frihamnen, runt Djurgården, längs med Strandvägen och sedan Norr Mälarstrand och hem. Den är verkligen fantastisk så här års och det var underbart att cykla i den ljumma sommarkvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *